Ο δικός μας Ιούλιος Βερν

Πριν από περίπου ένα χρόνο διεξήχθη υπό την αιγίδα της βρετανικής πρεσβείας ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ προσφύγων Κατωκοπιάς και Τουρκοκύπριων που διαμένουν τώρα στην Κατωκοπιά. Για την ιστορία, ο αγώνας έληξε ισόπαλος 1-1. Μάλιστα, η Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης, Κάρολαιν Φλιντ, ενημέρωσε τη βρετανική Βουλή ότι ο «αγώνας έληξε καταλλήλως ισόπαλος 1-1» και πρόσθεσε ότι «ήταν τιμή για μένα να μπορέσω να δώσω το εναρκτήριο σφύριγμα σε δικοινοτικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των νυν Τουρκοκύπριων κατοίκων του χωριού Κατωκοπιά και των πρώην Ελληνοκύπριων κατοίκων». Βεβαίως, ουδείς εκ της Κυβερνήσεώς μας αντέδρασε, τότε, για τις εκουσίως στρεβλωμένες περιγραφές της κ. Φλιντ. Ότι, δηλαδή, οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι «νυν κάτοικοι» της Κατωκοπιάς, αλλά κλεπταποδόχοι (άρα παράνομοι διαχειριστές) των περιουσιών των βιαίως εκτοπισθέντων, νομίμων (και όχι «πρώην»), Ελληνοκύπριων κατοίκων.

Όπως μας έχουν συνηθίσει το τελευταίο διάστημα, οι καλοθελητές στην ελληνοκυπριακή πλευρά κράτησαν, από το προαναφερθέν στημένο περιστατικό, το «καταλλήλως ισόπαλος». Πιο συγκεκριμένα, δημοσιογράφος - συγγραφέας (αυτοαποκαλούμενος και ως «ιστορικός») μετά την αποκάλυψη της εν ψυχρώ δολοφονίας των πέντε Ελληνοκυπρίων στο χωριό Τζιάος, «ισοφάρισε» την αποτρόπαια ενέργεια των Τουρκοκύπριων «μουτζαχίντ», γράφοντας σε καθημερινή εφημερίδα ότι «έξι ώρες πριν το μαρτυρικό τέλος των πέντε αιχμαλώτων, εκτελέστηκαν με τον ίδιο τρόπο τέσσερις Τουρκοκύπριοι». Η λεγόμενη «ακρίβεια» των έξι ωρών ήταν κάτι που πολύ εύστοχα επεσήμανε με άρθρο του ο ακαδημαϊκός κ. Κώστας Μαυρίδης, αφού όπως αναφέρει δεν υπάρχει πουθενά οποιοδήποτε αδιάσειστο στοιχείο που να καταδεικνύει την ακριβή ώρα εκτέλεση των Ελληνοκυπρίων…

Το μεγάλο στοίχημα για τον δημοσιογράφο – συγγραφέα και την ομάδα του είναι αν θα καταφέρουν να «ισοφαρίσουν» τη νέα συγκλονιστική μαρτυρία, που είδε το φως της δημοσιότητας την περασμένη Δευτέρα (31/8/2009), για τη σφαγή 320 Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων στα τέλη Αυγούστου του 1974. Οι Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι δέχθηκαν λυσσαλέα επίθεση από Τούρκους στρατιώτες και τους έσφαξαν όλους με ξιφολόγχες. Ο συγκλονισμένος Τουρκοκύπριος συνοδός των αιχμαλώτων δήλωσε ότι «η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη από το αίμα των αιχμαλώτων».

Αν ο δημοσιογράφος – συγγραφές κατορθώσει να παρουσιάσει περιστατικό με Ελληνοκύπριους οι οποίοι έσφαξαν ανάλογο αριθμό Τουρκοκύπριων, βασισμένο σε «μάρτυρες» που ως συνήθως δεν μπορεί να αποκαλύψει (!), τότε η επιστημονική προσέγγιση στη μυθοπλασία, που εισήγαγε ο Ιούλιος Βερν τον 19ο αιώνα και τελειοποίησε ο Νταν Μπράουν στις μέρες μας, θα έχει άξιο κύπριο εκπρόσωπο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανθεκτικότητα Ερντογάν

«Δεν ονειρεύτηκα ποτέ ότι θα γίνω πολιτικός. Ούτε ξέρω αν θα γίνω ποτέ.»

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για την ανάγκη αξιολόγησης της ισχυριζόμενης ανηλικότητας αιτητών ασύλου