Αντί ευχών για το νέο έτος που μόλις υποδεχτήκαμε:

Το 2010 θα είναι ένα πολύ δύσκολο έτος!

Η πορεία στις διαπραγματεύσεις είναι μη αναστρέψιμη

Το μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη μορφή που τη γνωρίσαμε από το 1960 έως το 2009, θα κριθεί από την αποθέματα αντίστασης ΟΛΩΝ μας.

Εντός του 2010, ίσως κληθούμε (ξανά) να απαντήσουμε αν αποδεχόμαστε Τούρκο κυβερνήτη στη γη των πατέρων μας….

Καλή δύναμη!
 

Σχόλια

Ο χρήστης strovoliotis είπε…
Λάθος. Η Κυπριακή δημοκρατία είχε άλλη μορφή μεταξύ 60-63. Συνταγματικά ήταν η σωστή, άσχετο αν λειτουργούσε στην πράξη όπως έπρεπε.
Από τότε μένει εκκρεμές το ζήτημα αυτό, μαζί με όσα προέκυψαν στον δρόμο.
Ο χρήστης Χρίστος Κ. Σενέκης είπε…
Με βάση το δίκαιο της ανάγκης και υπό τις ευλογίες του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με την ομόφωνη υιοθέτηση του ψηφίσματος 186 του 1964, η Κυπριακή Δημοκρατία συνέχισε να υπάρχει πλήρως αναγνωρισμένη, με μία διεθνή προσωπικότητα, μια κυριαρχία και μια ιθαγένεια. Η δε εκτελεστική εξουσία ασκείται από τον Πρόεδρο που εκλέγεται από την ελληνική κοινότητα.
Το αν αποχώρησαν οι τουρκοκύπριοι από τα δημόσια αξιώματα δεν είναι κάτι που επηρέασε τα εύρυθμη λειτουργία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Υ.Γ. Το μέγα ερώτημα είναι τι θα συνέβαινε αν τα γεγονότα ήταν τα ίδια, αλλά το κράτος ήταν ένα συνεταιρικό, ομόσπονδο διζωνικό μόρφωμα...
Ο χρήστης strovoliotis είπε…
Για το ψήφισμα έχεις δίκιο. Έκανα και σχετική ανάρτηση πρόσφατα. Το ψήφισμα όμως αναγνωρίζει την ΚΔ αφού ζητά την συγκατάθεση της για την παρουσία της ΟΥΝΦΥΣΥΠ. Γιατί χρειάστηκε να έρθουν οι ΟΗΕδες; Για διακοπές, ή μέχρι να λυθούν τα ζητήματα που προέκυψαν από την αποχώρηση – εκδίωξη των ΤΚ από την κυβέρνηση;
Επίσης, η ΚΔ μπήκε στην ΕΕ με ατόφιο το σύνταγμα το 60 το οποίο αποτελεί πλέον κοινοτικό κεκτημένο (μαζί με βάσεις εγγυήσεις κλπ), επίσης μεταφέροντας την εκκρεμότητα περί της συμμετοχής των ΤΚ.
Η ΚΔ ΔΕΝ λειτουργεί εύρυθμα από το 1963 – άσχετο αν είχε την διεθνή αναγνώριση.
Ο χρήστης Χρίστος Κ. Σενέκης είπε…
Αν μπορείς στείλε μου τη διεύθυνση της ανάρτησης στην οποία αναφέρεσαι, γιατί με μια πρώτη ματιά στο ιστολόγιό σου δεν κατόρθωσα να τη βρω...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Ο χρήστης strovoliotis είπε…
http://strovoliotis.wordpress.com/2009/12/15/
Ο χρήστης Vikar είπε…
Πριν κατακρίνετε τον κ. Κωνσταντακόπουλο, θα έπρεπε να διαβάσετε τα άρθρα των συνεργατών του Α.Χ. στην εφημερίδα του ομίλου ΔΙΑΣ και θα καταλαβαίνατε...

Όταν η εφημερίδα βγαίνει με πρωτοσέλιδο ότι κανείς δεν θα τη φιμώσει τί σημαίνει;

Σε ποιους στέλνει το μήνυμα;

Ποιος θέλει να τους φιμώσει;

Ποια είναι τα κίνητρα αυτών που θέλουν να τους φιμώσουν;

Μόνο όσοι έχουν υποκύψει στην καθημερινή προπαγάνδα της κυβέρνησης στην Κύπρο μπορεί να πιστεύουν ότι τον Α.Χ. τον σκότωσαν για οικονομικές διαφορές!

ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ???????
Ο χρήστης Χρίστος Κ. Σενέκης είπε…
Βεβαίως έχω!

Σε όλα τα σενάρια (υπόπτους) που εξετάζει η αστυνομία υπάρχει προσπάθεια εξαγοράς (ή πώληση) του συγκροτήματος "ΔΙΑΣ"...

Αν πραγματικά θέλουν να διαλευκάνουν την υπόθεση, και όχι να την κουκουλώσουν πίσω από "οικονομικά κίνητρα", θα πρέπει να μας απαντήσουν γιατί υπήρξε αυτή η λυσσαλέα επιθυμία να εξαγοραστεί το συγκρότημα!

Η υπόθεση θυμίζει Alpha TV...
Ο χρήστης Vikar είπε…
Πάλι βιάζεσαι.
πρόσεχε μην φανεί πως οι επιδιόκοντες τον έλεγχο του ΔΙΑ είναι και τούτοι πολιτικώς "Χατζηκωστικοί".
Και πές μου κάτι άλλο.
Εκείνοι που πούλησαν προ λίγου καιρού, πούλησαν μαζί και την πιθανότητα να χαθεί για το έθνος αυτή η στεντόρεια φωνή του ΔΙΑ?. Η προτίμησαν τα χρήματα περισσότερο από την ενίσχυση της φωνής της πατρίδας?

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανθεκτικότητα Ερντογάν

«Δεν ονειρεύτηκα ποτέ ότι θα γίνω πολιτικός. Ούτε ξέρω αν θα γίνω ποτέ.»

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για την ανάγκη αξιολόγησης της ισχυριζόμενης ανηλικότητας αιτητών ασύλου