Πολιτικό αλσχάιμερ

Η επίσκεψη του τέως καγκελάριου της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ στα κατεχόμενα, κάνοντας χρήση του παράνομου αεροδρομίου «Ερτζιάν», προκάλεσε χαιρέκακες δηλώσεις από τα επιτελεία Χριστόφια και Κασουλίδη. Ας θυμίσουμε όμως μερικές πραγματικότητες τους σημερινούς πανηγυρίζοντες, διότι το πολιτικό αλσχάιμερ βλάπτει σοβαρά την πατρίδα μας.


Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Τάσος Μητσόπουλος, είπε για την εν λόγω επίσκεψη: «αποτελεί ακόμη ένα επεισόδιο στο σίριαλ της πολιτικής αναβάθμισης των κατεχομένων…». Δηλαδή, όταν πρώτος, ο κ. Γλαύκος Κληρίδης (για τον οποίο, παρεμπιπτόντως, ακόμα και αθηναϊκά φύλλα γράφουν ότι επιστρατεύεται για την στήριξη του κ. Χριστόφια στον β’ γύρο – βλ. «Το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής» 27/1/2008) περνούσε στα κατεχόμενα για τα περιβόητα δείπνα Κληρίδη – Ντεκτάς να θεωρήσουμε, κ. Μητσόπουλε, ότι εγκαινίαζε την πολιτική αναβάθμιση των κατεχομένων;


Ο κ. Χριστόφιας σχολίασε την επίσκεψη Σρέντερ στα κατεχόμενα ως εξής: «Λύπη λοιπόν εκφράζω και ζητώ εγρήγορση ούτως ώστε αυτά τα φαινόμενα τα οποία δυστυχώς πληθαίνουν αν είναι δυνατόν να τερματιστούν». Όταν όμως, στις 17 Νοεμβρίου 2007, η πορτογαλική Προεδρία, απαντώντας σε ερώτηση του βρετανού ευρωβουλευτή Ρόμπερτ Έβανς, για το καθεστώς των πτήσεων από και προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, καθώς και για το καθεστώς των λιμανιών και των αεροδρομίων στα κατεχόμενα, έλεγε: Η Κυπριακή Δημοκρατία στο πλαίσιο της άσκησης των κυριαρχικών της εξουσιών έκλεισε τα κατεχόμενα λιμάνια της και επί τούτου προσθέτει ότι: «Χωρίς την απαραίτητη εξουσιοδότηση των αρμόδιων αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας η λειτουργία των λιμανιών και των αεροδρομίων στα κατεχόμενα είναι, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, παράνομη» (εδώ αναφέρεται ρητώς στη Συνθήκη του Σικάγου), ο κ. Χριστόφια δεν έδειξε την πρέπουσα «μεγαλοψυχία» και να συγχαρεί την Κυβέρνηση του Τάσσου Παπαδόπουλου για τις διπλωματικές της ικανότητες.


Φρονιμότερο θα ήταν, η καταδίκη, από όλους τους υποψηφίους και τα επιτελεία τους, της ενέργειας του κ. Σρέντερ να επισκεφτεί τα κατεχόμενα κάνοντας χρήση παράνομου αεροδρομίου, για να στείλουμε το σωστό μήνυμα. Ότι δηλαδή, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα και απαιτούμε την πλήρη εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου χωρίς «ευνοϊκές» παρελκύσεις για την Τουρκία και το παράνομο τουρκοκυπριακό κρατίδιο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανθεκτικότητα Ερντογάν

«Δεν ονειρεύτηκα ποτέ ότι θα γίνω πολιτικός. Ούτε ξέρω αν θα γίνω ποτέ.»

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για την ανάγκη αξιολόγησης της ισχυριζόμενης ανηλικότητας αιτητών ασύλου