Αναβίωση της συνεργασίας ΑΚΕΛ - Καρογιάν

Στη συνάντηση της περασμένης Τετάρτης (16/5/2012), μεταξύ Α. Κυπριανού και Μ. Καρογιάν, μπήκαν οι βάσεις για την αναβίωση της καταστροφικής συνεργασίας ΑΚΕΛ - Καρογιάν. Μια συνεργασία που στοίβαξε σορούς προβλημάτων για τον τόπο και το λαό μας. Μια συνεργασία που θεμελιώθηκε το 2008 με τη στήριξη του Μ. Καρογιάν από το ΑΚΕΛ στη θέση του Προέδρου της Βουλής και ως αντάλλαγμα ο κ. Καρογιάν πρόσδεσε το ΔΗΚΟ στο άρμα του ΑΚΕΛ, καθιστώντας το ιστορικό κόμμα της αντίστασης και της διεκδίκησης συνυπεύθυνο στις εθνοκτόνες υποχωρήσεις του Χριστόφια στο Κυπριακό, στη λεηλασία της Οικονομίας και στο μακελειό της 11ης Ιουλίου.

Πρέπει να θυμίσουμε, όμως, ότι η συνεργασία ΑΚΕΛ - Καρογιάν καταγγέλθηκε, εγκαίρως, από μερίδα της ηγεσίας του ΔΗΚΟ και τον Φεβρουάριο του 2010 προτάθηκε η έξοδος του κόμματος από το κυβερνητικό σχήμα, αμέσως μετά την αξιοπρεπή αποχώρηση της ΕΔΕΚ. Δυστυχώς, με διάφορες ραδιουργίες, το ΔΗΚΟ συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις του ΑΚΕΛ και διατήρησε εν ζωή το εφιαλτικό «Τρίγωνο των Βερμούδων» (Προεδρικό, ΑΚΕΛ, Καρογιάν). Κατά τη δρομολογούμενη ανανέωση της θητείας του κ. Καρογιάν στην Προεδρία της Βουλής, τον Μάη του 2011, ο τότε αναπληρωτής πρόεδρους του ΔΗΚΟ κ. Γιώργος Κολοκασίδης και ο βουλευτής Αμμοχώστου κ. Ζαχαρίας Κουλίας όρθωσαν το ανάστημά τους και με προσωπικό κόστος (βλ. διαγραφή τους από το κόμμα) έφραξαν -στο μέτρο που τους αναλογούσε- την ενίσχυση και την εμβάθυνση της ντροπιαστικής -για την ιστορία του ΔΗΚΟ- συνεργασίας με το Προεδρικό και το ΑΚΕΛ. 

Βγαίνοντας από την προαναφερθείσα συνάντηση Κυπριανού - Καρογιάν, ο τελευταίος δήλωσε (από γραπτό κείμενο, παρακαλώ) ότι το ζητούμενο και από τις δύο πλευρές είναι να μην αφήσουν «τα δευτερεύοντα και τα επουσιώδη» να κατισχύσουν «των μειζόνων και των ουσιαστικών». Ποια είναι, όμως, «τα δευτερεύοντα και τα επουσιώδη» και ποια «τα μείζονα και τα ουσιαστικά» για τον κ. Καρογιάν; Μήπως, ο δηκοϊκός πρόεδρος θεωρεί ως «δευτερεύοντα και επουσιώδη» τις «γενναιόδωρες προσφορές» του Προέδρου Χριστόφια προς τους Τούρκους, την επί θύραις χρεοκοπία της πάλαι ποτέ κραταιάς κυπριακής Οικονομίας, την κόκκινη επέλαση στο Δημόσιο; Μπορεί ο κ. Καρογιάν να κοιτάξει στα μάτια τους μαυροφορεμένους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στο Μαρί και να τους πει ότι οι εγκληματικοί χειρισμοί του Προέδρου Χριστόφια, που έστειλαν στον τάφο τα προσφιλή τους πρόσωπα, εντάσσονται και αυτοί στο κεφάλαιο «δευτερεύοντα και επουσιώδη»;  Από την άλλη, θα ήταν εξαιρετικά ωφέλιμο να απαντήσει ο κ. Καρογιάν τί εντάσσει στο κεφάλαιο «μείζονα και ουσιαστικά», διότι το μονότονο τροπάρι περί «προσπαθειών επίτευξης ευρύτερης δυνατής εθνικής και πολιτικής συνεννόησης», που κουραστικά διακηρύττει, φαίνεται να είναι η μισάνοικτη «πίσω πόρτα» για την ξε-απομόνωση του ΑΚΕΛ.

Ο κυπριακός λαός φαίνεται να έχει κατανοήσει τη ζημιά που προκάλεσε -και συνεχίζει να προκαλεί- στον τόπο η διακυβέρνηση Χριστόφια - ΑΚΕΛ και γι’ αυτό έχει απομονώσει -πολιτικά- την ηγεσία του ΑΚΕΛ. Όπως επιβεβαιώνεται από όλες τις διαδοχικές μετρήσεις κοινής γνώμης, που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι πολίτες  προτίθενται να τιμωρήσουν το ΑΚΕΛ στις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές. Κάτι ανάλογο, δηλαδή, με αυτό που έπραξαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου εκατομμύρια -μέχρι πρότινος- λεγόμενοι παραδοσιακοί (αλλιώς, «μαντρισμένοι») ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όταν αντιλήφθηκαν ότι το κλεπτοκρατικό μοντέλο, που εφάρμοσαν για δεκαετίες τα δύο αυτά κόμματα, τους οδήγησαν στην οικονομική εξαθλίωση και τη χώρα τους στον απόλυτο εξευτελισμό και την ανυποληψία.

Δυστυχώς, ο κ. Καρογιάν έχει εργολαβικά αναλάβει το δύσκολο έργο της ξε-απομόνωσης της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, διαπράττοντας παράλληλα ένα μοιραίο -για τον ίδιο- στρατηγικό λάθος. Αυτή τη φορά, καμία ρητορεία, καμία εύηχη μακρόσυρτη επιχειρηματολογία δεν θα καταφέρουν να πείσουν τον κυπριακό λαό ότι αυτοί (η ηγεσία του ΑΚΕΛ και ο κ. Καρογιάν) που οδήγησαν τον τόπο σε τραγικά αδιέξοδα μπορούν ως διά μαγείας να καταστούν οι ίδιοι εντολοδόχοι της εξόδου από τον Καιάδα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανθεκτικότητα Ερντογάν

«Δεν ονειρεύτηκα ποτέ ότι θα γίνω πολιτικός. Ούτε ξέρω αν θα γίνω ποτέ.»

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για την ανάγκη αξιολόγησης της ισχυριζόμενης ανηλικότητας αιτητών ασύλου