Μας θεωρούν ηλίθιους;

Η διαχείριση από την Κυβέρνηση και τα εκφραστικά της όργανα δύο περιστατικών, που έλαβαν χώρα την περασμένη εβδομάδα, μας κάνουν να διερωτόμαστε αν μας θεωρούν εντελώς ηλίθιους!

Η πρώτη περίπτωση αφορά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Ρωσίας κ. Πούτιν. Λέει λοιπόν ο κ. Πούτιν κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα: «Η χώρα μου υποστηρίζει τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας, τα σχέδια των Ηνωμένα Έθνη και το σχέδιο Ανάν» και συνέχισε λέγοντας ότι «θα επιδιώξουμε και στο μέλλον την οικοδόμηση των σχέσεων και με τα δύο τμήματα της Κύπρου και θα αναπτύξουμε τις οικονομικές σχέσεις συμπεριλαμβανομένων αυτών με το τουρκικό τμήμα». Η πρώτη αντίδραση από την πλευρά της Κυβέρνησης ήρθε από τον Προεδρικό Επίτροπο κ. Γ. Ιακώβου, ο οποίος μας είπε το εξής καθησυχαστικό: «Πιστεύω ότι η θέση της Ρωσίας στο Κυπριακό, αλλά και γενικότερα έναντι της Κύπρου, δεν έχει αλλάξει». Ενώ η εφημερίδα «Χαραυγή» κυκλοφόρησε την επόμενη μέρα (8/8/2009) με τον πηχυαίο τίτλο: «Σταθερή η θέση της Ρωσίας»! Εδώ πρέπει να θυμίσουμε ότι τον Απρίλιο του 2004 (λίγες μέρες πριν από το δημοψήφισμα), όταν ο τότε Γ.Γ. του ΟΗΕ κ. Ανάν ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας να εγκρίνει το σχέδιό του και να ενθαρρύνει τις δύο πλευρές να το αποδεχτούν, ο πρέσβης της Ρωσίας κ. Γεννάντι Γκατίλωφ άσκησε βέτο και διαχώρισε τη θέση της χώρας του από τις υπόλοιπες δεκατέσσερις χώρες – μέλη.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά τις εργασίες εκβάθυνσης του λιμενίσκου των Κοκκίνων. Τις εικόνες του συνεργείου, που διενεργούσε τις εν λόγω εργασίες, πρόβαλαν όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και επιβεβαίωσαν με δηλώσεις τους εκπρόσωποι της τουρκικής πλευράς. Όμως ο Προεδρικός Επίτροπος κ. Γ. Ιακώβου, θέλοντας να μας πείσει ότι «τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως φαίνονται», γελοιοποιήθηκε, αφού μας είπε ότι πρόκειται απλώς για καθάρισμα από τα … φύκια! Όμως η εκβάθυνση είναι γεγονός, αφού όπως δήλωσε ο κοινοτάρχης του Κάτω Πύργου κ. Κώστας Μιχαηλίδης «πλοία προσέγγισαν την προκυμαία».

Η παραπληροφόρηση, που επιχειρείται από την Κυβέρνηση, είναι μία ακόμα απέλπιδα προσπάθεια για να διατηρηθεί το δήθεν «καλό κλίμα». Όμως η Κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να θυσιάσει στο βωμό του όποιου κλίματος την αποδεδειγμένη πλέον εκτέλεση των πέντε στρατιωτών του 398ου Τάγματος Πεζικού, οι οποίοι πιάστηκαν αιχμάλωτοι στο χωριό Τζιάος από τον τουρκικό στρατό. Η Κυβέρνηση έχει όλα τα τεκμήρια για να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Θα το πράξει;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανθεκτικότητα Ερντογάν

«Δεν ονειρεύτηκα ποτέ ότι θα γίνω πολιτικός. Ούτε ξέρω αν θα γίνω ποτέ.»

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για την ανάγκη αξιολόγησης της ισχυριζόμενης ανηλικότητας αιτητών ασύλου