Θράσος χιλίων πιθήκων

Εξ αφορμής του θέματος της λεγόμενης επιστροφής της Καρπασίας και το «πάρε δώσε» που έγινε (;) στο Μπούργκενστοκ, δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι η παραπληροφόρηση που επιδιώκεται από τον Ν. Αναστασιάδη και τους «αριστερούς» πλέον ψάλτες Γ. Βασιλείου και Γ. Ιακώβου, δεν έχει προηγούμενο.

Το θέμα της «επιστροφής» της Καρπασίας (με τον περιβόητο χάρτη Ερντογάν, που ειρήσθω εν παρόδω δεν κατατέθηκε ποτέ από την τουρκική πλευρά) με αντάλλαγμα την αποδοχή των μόνιμων παρεκκλίσεων ως πρωτογενές δίκαιο, αφήνει τους κ.κ. Βασιλείου και Ιακώβου αμετάκλητα εκτεθειμένους!


Συγκεκριμένα στο βιβλίο «Σχέδιο Ανάν – Το μυστικό παζάρι», των έγκριτων δημοσιογράφων Βενιζέλου, Ιγνατίου και Μελέτη, στις σελ. 407-408 αναφέρει ότι το Εθνικό Συμβούλιο της 30ης Μαρτίου 2004 αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τους κ.κ. Βασιλείου και Ιακώβου να επισκεφθούν τον κ. Φερχόιγκεν και να συζητήσουν μαζί του το ενδεχόμενο επιστροφής της Καρπασίας. Ο ίδιος, ο κ. Βασιλείου, αφηγείται ότι:

«Μόλις έφτασε ενώπιον του κ. Φερχόιγκεν, του είπε:

»’’Γκίντερ, ήρθαμε να μιλήσουμε για το θέμα της Καρπασίας’’.

»Φερχόιγκεν: ‘’Τί θέλεις να ακούσεις; Είναι πολύ αργά; Ήδη έδωσα στους Τούρκους το primary law (πρωτογενές δίκαιο)’’».

Ενώ λίγο πιο κάτω στο κείμενο ο κ. Βασιλείου αφηγείται τα λόγια του κ. Φερχόιγκεν:

«… βρήκα μια νομική φόρμουλα και τους ικανοποίησα. Έτσι οι Τούρκοι πήραν το primary law – τώρα δεν σας δίνουν τίποτε».


Στην ουσία, ο κ. Φερχόιγκεν δεν άφησε κανένα περιθώριο παζαριού μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά αντιθέτως έσπευσε να ικανοποιήσει την «ύψιστη προτεραιότητα», όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει (κατά τον κ. Βασιλείου) την απαίτηση των Τούρκων για πρωτογενές δίκαιο.


Σήμερα, οι ίδιοι – οι πρωταγωνιστές της συνάντησης – με θράσος χιλίων πιθήκων στρεψοδικούν και χρεώνουν την αποτυχία στον Τάσσο Παπαδόπουλο. Συγκαλύπτοντας επιμελώς το ουσιώδες, ότι δηλαδή η απαίτηση των Τούρκων ικανοποιήθηκε (συμπεριλήφθηκε στο κείμενο του σχεδίου) χωρίς να χρειαστεί να δώσουν κάποιο αντάλλαγμα.


Εξίσου σημαντική είναι και η δήλωση του κ. Αναστασιάδη, θέλοντας να δώσει περισσότερη ένταση στο θέμα της λεγόμενης επιστροφής της Καρπασίας, ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας μπροστά στην «απροθυμία» του Προέδρου να συζητήσει θέμα Καρπασίας, του διαμήνυσε ότι εάν επιστρεφόταν η Καρπασία, ο ίδιος θα δεχόταν το σχέδιο Ανάν (!). Αν όντως αυτό αληθεύει, προκύπτει μείζων θέμα, στο οποίο ο κ. Χριστόφιας οφείλει να απαντήσει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανθεκτικότητα Ερντογάν

«Δεν ονειρεύτηκα ποτέ ότι θα γίνω πολιτικός. Ούτε ξέρω αν θα γίνω ποτέ.»

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για την ανάγκη αξιολόγησης της ισχυριζόμενης ανηλικότητας αιτητών ασύλου