Παρουσίαση του νέου βιβλίου του διπλωμάτη Αντώνη Μανδρίτη - Μια αναδρομή στη νεότερη και σύγχρονη πολιτική ιστορία της Κύπρου

Παρουσίαση του βιβλίου του σημαίνοντος διπλωμάτη και εκλεκτού φίλου Αντώνη Μανδρίτη "Από τις βουλευτικές του 2021 στις προεδρικές εκλογές του 2023 - Μια αναδρομή στη νεότερη και σύγχρονη πολιτική ιστορία της Κύπρου".

Δεν είναι η πρώτη φορά που μας εκπλήσσει ευχάριστα ο Αντώνης Μανδρίτης, αφού το βιβλίο που παρουσιάζουμε σήμερα, «Από τις βουλευτικές του 2021 στις προεδρικές εκλογές του 2023 - Μια αναδρομή στη νεότερη και σύγχρονη πολιτική ιστορία της Κύπρου», είναι το τρίτο πνευματικό - συγγραφικό τέκνο του, μετά το «Κυπριακό Φοιτητικό Κίνημα στη Θεσσαλονίκη» και τη «Σύνοψη Κυπριακών και Διεθνών Θεμάτων».

Γι’ αυτό, ήταν εξαιρετική τιμή για μένα η πρόσκληση του συγγραφέα Αντώνη Μανδρίτη για να συμμετάσχω σ’ αυτή τη βιβλιοπαρουσίαση, ενός ανθρώπου γεμάτου με ανησυχίες για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου.

Ενός ανθρώπου που κουβαλάει την ευαισθησία του πόνου της προσφυγοποίησης και του ξεριζωμού από την πατρώα γη, το μαύρο καλοκαίρι του 1974, στην πιο τρυφερή ηλικία των 6 μόλις χρόνων. Αλλά και το ασίγαστο πάθος για απελευθέρωση και επιστροφή. 

Του ανθρώπου που αφιέρωσε επαγγελματικά τη ζωή του, μέσω του διπλωματικού σώματος, στην υπεράσπιση των δικαίων και των δικαιωμάτων του λαού μας.

Με αξιοσημείωτη ακαδημαϊκή κατάρτιση και με υπηρεσιακή παρουσία σε σημαντικές πρωτεύουσες του κόσμου, πιο ώριμος από ποτέ, ο Αντώνης Μανδρίτης κάνει μια ολοκληρωμένη αναδρομή στη νεότερη και σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου μας.

Με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να μας δώσει το ιστορικό, πολιτικό και κοινωνικό υπόβαθρο για να μπορούμε να αξιολογούμε πιο ορθολογιστικά το παρόν και τις πολιτικές επιλογές, που προβάλουν ενώπιόν μας, ενίοτε ως κρίσιμα σταυροδρόμια.

Μέσα από τον προβληματισμό που επιχειρεί να καλλιεργήσει ο συγγραφέας γινόμαστε πιο χρήσιμοι ως πολίτες στην αέναη προσπάθεια να δημιουργήσουμε την κατά τον Πλάτωνα «ιδανική πολιτεία». Δηλαδή, την πολιτεία της σοφίας, της ανδρείας, της σωφροσύνης και της δικαιοσύνης.

Φίλε Αντώνη, σ’ ευχαριστούμε! 

Εύχομαι από καρδιάς το νέο αυτό βιβλίο σου να είναι καλοτάξιδο και να συνεχίσεις με το ίδιο πάθος να δημιουργείς με τη γραφή σου σταθμούς πολιτικού αναστοχασμού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανθεκτικότητα Ερντογάν

«Δεν ονειρεύτηκα ποτέ ότι θα γίνω πολιτικός. Ούτε ξέρω αν θα γίνω ποτέ.»

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για την ανάγκη αξιολόγησης της ισχυριζόμενης ανηλικότητας αιτητών ασύλου