Ερωτηματικά επί των διαγραφών

Οι διαγραφές, που έλαβαν χώρα στο ΔΗΚΟ, έχουν δημιουργήσει ερωτηματικά επί της διαδικασίας, επί του περιεχομένου τού κατηγορητηρίου βάσει του οποίου έγιναν οι διαγραφές και επί της αποφασιστικότητας που επέδειξε το Εκτελεστικό Γραφείο στις διαγραφές. Η ηγεσία του κόμματος θα κληθεί, επιτακτικά, να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα, το προσεχές μέλλον, για να μπορέσει να οικοδομήσει σε στέρεα βάση την απαιτούμενη ενότητα.

Ουσιώδης αμφισβήτηση προκύπτει αν το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ έχει το τεκμήριο της αρμοδιότητας να προβαίνει σε διαγραφές στελεχών του κόμματος. Το άρθρο 62, στο Καταστατικό τού ΔΗΚΟ, προνοεί συγκεκριμένη πειθαρχική διαδικασία βάσει της οποίας αμερόληπτο «Πειθαρχικό Συμβούλιο» θα έπρεπε να καλέσει τα υπό κατηγορία στελέχη τού κόμματος να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους (βασική αρχή σε όλες της σύγχρονες δημοκρατίες στο κόσμο). Αντί αυτού, οι κ.κ. Κολοκασίδης και Κουλίας «δικάστηκαν» και «καταδικάστηκαν» ερήμην.

Δεύτερο σημείο αμφισβήτησης αποτελεί το περιεχόμενο του κατηγορητηρίου. Ο μεν βουλευτής κ. Ζ. Κουλίας διεγράφη από το ΔΗΚΟ διότι έπραξε αυτό που καλούσε ο κ. Μ. Καρογιάν τον κ. Ν. Κουτσού να πράξει. Δηλαδή, να μην ακολουθήσει την απόφαση των συλλογικών οργάνων τού κόμματός του και να ψηφίσει τον κ. Μ. Καρογιάν στην προεδρία της Βουλής. Ο δε κ. Γ. Κολοκασίδης διεγράφη επειδή εξέφρασε την άποψη ότι η υπερψήφιση του κ. Μ. Καρογιάν, ως προτεινόμενου από το ΑΚΕΛ, «εμβαθύνει» περαιτέρω τη συνεργασία ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ, με την οποία διαφωνεί.

Ένα τρίτο σημείο είναι η αποφασιστικότητα που επέδειξε το εκτελεστικό γραφείο προς τις διαγραφές, μετά την απώλεια της προεδρίας της Βουλής. Ακριβώς αντίθετη στάση τηρείται στο μείζων θέμα της παραμονής τού ΔΗΚΟ στο κυβερνητικό σχήμα, με αποτέλεσμα να δίνεται η εντύπωση ότι υπάρχει ανοχή στις απαράδεκτες υποχωρήσεις τού Προέδρου Χριστόφια στο Κυπριακό.

Όλα τα δεινά τού ΔΗΚΟ έχουν ως αφετηρία τη συνεργασία τού κόμματος με το ΑΚΕΛ. Μια συνεργασία που προσφέρει στο ΔΗΚΟ, μόνο, νομή εξουσίας, ενώ στο ΑΚΕΛ και το Προεδρικό προσφέρει άλλοθι για να συνεχίζουν το εθνοκτόνο έργο τους. Χρειάζεται, άμεσα, επαναπροσδιορισμός της ιστορικής αποστολής του ΔΗΚΟ, μέσω συνεδρίου, και τότε όλοι μαζί, ευθυγραμμισμένοι στη λαϊκή εντολή, να προχωρήσουμε μπροστά...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανθεκτικότητα Ερντογάν

«Δεν ονειρεύτηκα ποτέ ότι θα γίνω πολιτικός. Ούτε ξέρω αν θα γίνω ποτέ.»

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για την ανάγκη αξιολόγησης της ισχυριζόμενης ανηλικότητας αιτητών ασύλου