Χριστόφιας Vs Αναστασιάδη;

Οι ανομιμοποίητες, μονομερείς, «γενναίες προσφορές» του Προέδρου Χριστόφια προς τους Τούρκους και η υπό πτώχευση, πάλαι ποτέ κραταιά, κυπριακή οικονομία, κατατάσσουν τη μέχρι τώρα διακυβέρνηση Χριστόφια σε μία από τις οδυνηρότερες περιόδους της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά την τουρκική εισβολή του ‘74. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα να ωθεί τον λαό, από τώρα, να ψάχνει απεγνωσμένα τον διάδοχο του Προέδρου Χριστόφια, που θα τον απαλλάξει από την ασφυξία που του προκαλούν οι σημερινοί, «αλάθητοι» ένοικοι του Προεδρικού. Ο έμπειρος αρχηγός του ΔΗΣΥ, κ. Ν. Αναστασιάδης, διαισθάνεται την διογκούμενη αγανάκτηση του κόσμου (που σε όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης αγγίζει, πλέον, το 70%) και κάνει εμφανές, ακόμα και στον πιο ανυποψίαστο πολίτη, ότι ξεκίνησε, ήδη, να κτίζει το προεδρικό προφίλ που θα του δώσει το δικαίωμα να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2013, ως το αντίπαλο δέος της εξ αριστερών υποψηφιότητας. Βεβαίως, η νεκρανάσταση των ελπίδων του Ν. Αναστασιάδη να κυβερνήσει αυτό τον τόπο είναι ένα ακόμα «κατόρθωμα» της πολιτκής Χριστόφια και των ερασιτεχνικών χειρισμών των συν αυτώ μαθητευόμενων μάγων.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δηλαδή η ύπαρξη δύο ανανικών, μόνο, υποψηφιοτήτων (με παράσταση νίκης), θα αποτελεί την καθοριστική ήττα των όμορων πατριωτικών δυνάμεων του ενδιάμεσου χώρου. Ενώ, οι δυνάμεις (ξένες και εγχώριες) που απεργάζονται τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και στοχεύουν στη δημιουργία μίας, αμιγώς, τουρκικής επαρχίας στον βορρά με συγκυριαρχία στο νότο, θα έχουν επικρατήσει οριστικά και αμετάκλητα.

Την ώρα που τα κεφάλαια της «διακυβέρνησης» και των «ευρωπαϊκών θεμάτων» έχουν εν πολλοίς συμφωνηθεί (με τους Τούρκους να έχουν «κλειδώσει» τις υποχωρήσεις Χριστόφια) και οι συγκλίσεις στο «Περιουσιακό» δίνουν το δικαίωμα στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ να καλεί σε τριμερή συνάντηση τους δύο ηγέτες, όλα μοιάζουν να έχουν πάρει το δρόμο τους... Ο μόνος αστάθμητος παράγοντας, που απομένει, είναι το αποτέλεσμα της βούλησης του κυπριακού ελληνισμού, όταν κληθεί να προσυπογράψει τη συνθηκολόγηση των ηγετών του διά δημοψηφίσματος. Γι’ αυτόν το λόγο, υπάρχει η ανησυχία ότι αν το εκκολαπτόμενο νεοανανικό σχέδιο παρουσιαστεί ως πολιτικό και διαπραγματευτικό «τέκνο» του Δ. Χριστόφια θα έχει ελάχιστες πιθανότητες να εγκριθεί από τον λαό. Έτσι, η ανάληψη της Προεδρίας από τον Ν. Αναστασιάδη θα δώσει συναγερμική «ευλογία» στο σχέδιο, κάτι που θα αυξήσει το ποσοστό αποδοχής του εντός των μελών και φίλων του ΔΗΣΥ.

Η ευθύνη για ν’ ανατραπεί το ανωτέρω διαμορφούμενο πολιτικό σκηνικό ανήκει αποκλειστικά στους ηγέτες των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου. Ήγγικεν η ώρα να βάλουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες στο πάγο και να εξεύρουν την πολιτική προσωπικότητα, η οποία θα εκπροσωπήσει - στις επόμενες προεδρικές εκλογές - τις δυνάμεις που αντιτάχθηκαν και αντιτάσσονται σε νόθες λύσεις τύπου Ανάν.

Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Εσείς τον ανεβάσετε στην εξουσία,μοιραστήκατε τις καρέκλες της εξουσίας,τώρα τρέχετε και φωνάζετε αλλά την καρέκλα δεν την αφήνετε.Μια ζωή εσεις η Μακαριακή Παράταξη τα ιδια και τα ιδια,εφάετε και εσπάσετε.Ανανιστής δεν είμαι,είμαι ΕΟΚΑ,ΕΟΚΑ Β'και δεν πρόδωσα τον Αρχηγό μου τον Διγενή οπως τον πούλησαν μερικοί για τα πόστα και τα αξιώματα.
Ο χρήστης Χρίστος Κ. Σενέκης είπε…
Αγαπητέ Αντρέα,

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα που αφιερώσατε χρόνο για να μοιραστείτε μαζί μου τις σκέψεις σας και την κριτικής σας.

Κάτωθι καταθέτω την απάντησή μου στο σχόλιό σας:

Προσωπικώς, έχω τοποθετηθεί δημοσίως και μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου (λέγοντας ότι η χρησιμότερη θέση του ΔΗΚΟ για το τόπο θα ήταν στην αντιπολίτευση), αλλά και στις εσωκομματικές διαδιακάσίες για αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα.

Ναι, ανήκω στη Μακαριακή Παράταξη.

Ο αρχηγός Διγενής δεν προδώθηκε από τους μακαριακούς. Προδώθηκε από τον εαυτό του...
Ο χρήστης arxiepiskopos είπε…
Ψάχνετε προσωπικότητα για τις προεδρικές;Μα ο Ττοουλής που το Αυκόρου γιατί τζιοιλιοπονά;Ή ο PIP;
Ο χρήστης Χρίστος Κ. Σενέκης είπε…
Εγώ δεν μίλησα για ονόματα. Λέω ότι πρέπει οι ηγεσίες των κομμάτων του ενδιαμέσου χώρου να αναπτήξουν μεταξύ τους για να βρουν από κοινού την προσωπικότητα που θα μπορούσε να είναι εκλέξιμος... Και η προσωπικότητα αυτή μπορεί να είναι από την κεντροαριστερά μέχρι τις κεντροδεξιά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανθεκτικότητα Ερντογάν

«Δεν ονειρεύτηκα ποτέ ότι θα γίνω πολιτικός. Ούτε ξέρω αν θα γίνω ποτέ.»

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για την ανάγκη αξιολόγησης της ισχυριζόμενης ανηλικότητας αιτητών ασύλου