Το κόμμα που αξιώθηκε έναν τέτοιον ηγέτη

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τίμησε τον αείμνηστο τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο με τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος.

Η είδηση αυτή πρέπει να κάνει όλους τους κύπριους υπερήφανους που αξιώθηκαν έναν τέτοιον ηγέτη. Ακόμα περισσότερο τους φίλους και τα μέλη του ΔΗΚΟ, που είχαμε το τιμητικό προνόμιο να ηγείται του κόμματός μας για μιαν εξαετία (2000-2006).

Δυστυχώς, παρατηρείται μια σταδιακή περιθωριοποίηση της πολιτικής παρακαταθήκης του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου. Στην πρόσφατη ανακοίνωση του ΔΗΚΟ για την επέτειο των πέντε χρόνων από το σωτήριο ΟΧΙ του κυπριακού ελληνισμού, η αποφυγή οποιασδήποτε αναφοράς στον μπροστάρη του αγώνα μας δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά. Ερωτηματικά που τέθηκαν από πολλούς φίλους του κόμματος προς τον ηγεσία, αλλά απαντήσεις δεν δόθηκαν. Ίσως, ο εμφανής παραμερισμός του κεφαλαίου «Τάσσος Παπαδόπουλος» από το ΔΗΚΟ, να είναι επικοινωνιακή επιλογή. Όμως τα ποσοστά του κόμματος στις δημοσκοπήσεις δείχνουν πόσο αποδοκιμάζεται από τους φίλους του κόμματος αυτή η επιζήμια επιλογή. Εκτός και αν αποτελεί μέρος της συνδιαλλαγής που έγινε με τον Πρόεδρο Χριστόφια...

Το επίσημο ΔΗΚΟ δεν τίμησε, ως όφειλε, τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο όσο ήταν εν ζωή, αλλά ούτε και μεταθανάτια. Δεν πρέπει να λησμονούν, μερικοί, την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Τάσσος Παπαδόπουλος για να τιμήσει τον άλλο μεγάλο ηγέτη και ιδρυτή του ΔΗΚΟ, τον αείμνηστο Σπύρο Κυπριανού. Γιατί, οι πραγματικά μεγάλοι άντρες δεν τρέμουν τη σκιά των άλλων μεγάλων αντρών...

Επισημαίνω, ακόμα, για σκοπούς σύγκρισης, την εκδήλωση που έγινε προς τιμή του Πρέδρου Χριστόφια από το ΑΚΕΛ, τρεις μόλις μήνες μετά την αποχώρησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα του κόμματος. Ενώ στο ΔΗΣΥ είναι αμέτρητες οι εκδηλώσεις τιμής – προσωπολαγνείας προς τον Γλαύκο Κληρίδη.

Ενόψει ευρωεκλογών, το ΔΗΚΟ οφείλει να κάνει στροφή προς τη διεκδικητική πολιτική του Τάσσου Παπαδόπουλου και να δημιουργήσει ελπίδα στον κόσμο ότι επίκειται αποχώρηση από τη συνεργασία που φορτώνει το κόμμα συνυπευθυνότητα των επιζήμιων επιλογών του Προέδρου Χριστόφια. Σε αντίθετη περίπτωση, τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων θα επαληθευτούν και στις κάλπες, κάτι που θα είναι οδυνηρό, πρωτίστως, για τη Κύπρο μας.

Σχόλια

Ο χρήστης Roza Luxemburg είπε…
Λες "Ενόψει ευρωεκλογών, το ΔΗΚΟ οφείλει να κάνει στροφή προς τη διεκδικητική πολιτική του Τάσσου Παπαδόπουλου και να δημιουργήσει ελπίδα στον κόσμο..."

Δηλαδή μόνο εν όψει ευρωεκλογών και όχι ουσιαστικά; Καθαρά και μόνο για τους ψήφους;

Το ΔΗΚΟ καλό είναι ως κόμμα να κλείσει, διότι δεν έχει λόγο ύπαρξης.
Ο χρήστης Χρίστος Κ. Σενέκης είπε…
Βεβαίως, θα σας ευκόλυνε πάρα πολύ το κλείσιμο του ΔΗΚΟ στο "κλείσιμο" του Κυπριακού.

Λες ότι δεν έχει λόγο ύπαρξης το ΔΗΚΟ. Όμως εκλιπαρούσατε για τις ψήφους των δηκοϊκών το δεύτερο γύρο των εκλογών...

Παίρνεις αποσπασματικά ένα κομμάτι του επίλογου και δεν βάζει τη συνέχεια που είναι και το ουσιαστικότερο κομμάτι της παραγράφου. Ότι η ελπίδα θα δημιουργηθεί στον κόσμο μόνο όταν καταλάβει ότι επίκειται αποχώρηση από την καταστροφική διακυβέρνηση Χριστόφια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανθεκτικότητα Ερντογάν

«Δεν ονειρεύτηκα ποτέ ότι θα γίνω πολιτικός. Ούτε ξέρω αν θα γίνω ποτέ.»

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για την ανάγκη αξιολόγησης της ισχυριζόμενης ανηλικότητας αιτητών ασύλου