Ακόμα και έτσι…

Ακόμα και σε μια ονειρική για «κάποιους» κυπριακή κοινωνία, ο Τάσσος Παπαδόπουλος προηγείται στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων στις «επιστημονικές έρευνες» πρόθεσης ψήφου. Αυτό επιβεβαίωσε η δημοσκόπηση που παρουσίασε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2007 το κρατικό κανάλι. Σε μια «έρευνα», η οποία ανίχνευσε μόλις το ένα τρίτο της εκλογικής δύναμης του Ευρωπαϊκού Κόμματος και το ένα δεύτερο αυτής της ΕΔΕΚ, ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας προηγείται (!) έναντι των ανθυποψηφίων του, ενώ διατηρεί σημαντική διαφορά στην «παράσταση νίκης».


Ίσως σε επόμενη «έρευνα» (ελπίζω όχι στο κρατικό κανάλι) να δούμε ολοκληρωτικό αποκλεισμό των κομμάτων που σήμερα αποτελούν το μέτωπο αντίστασης. Έτσι με την τεχνητή αυτή μέθοδο, να επιδιωχθεί η εξασθένηση της ισχυρής πεποίθησης που έχει σήμερα ο κυπριακός ελληνισμός, ότι δηλαδή, ο Τάσσος Παπαδόπουλος θα παραμείνει στο πηδάλιο του κράτους.


Δεν μπορώ επίσης, να μην σχολιάσω την αλαζονική στάση του κ. Κατσουρίδη βλέποντας τα σενάρια δευτέρου γύρου. Μιλώντας ωσάν να είχαμε ενώπιον μας τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών του Φεβρουαρίου και με χαμόγελα θυμηδίας, προκαλούσε συνεχώς τον κ. Λιλλήκα, εκπρόσωπο του επιτελείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ εμφανής ήταν η προσπάθεια του να θωπεύσει τα ώτα της ηγεσίας του ΔΗΣΥ.


Θα πρέπει να προβληματίσει περισσότερο τον κ. Χριστόφια, αλλά και τον διαπρύσιο κήρυκα του κ. Κατσουρίδη, γιατί στην «παράσταση νίκης», με βάση τα στοιχεία της εν λόγω «έρευνας», δεν κατορθώνουν (τουλάχιστο) να προσεγγίσουν το ποσοστό που παίρνουν (έστω) στον πρώτο γύρο. Μήπως, ούτε καν όλοι όσοι τοποθετούνται υπέρ της υποψηφιότητας Χριστόφια, δεν πιστεύουν ότι μπορεί να κερδίσει τις εκλογές; Μήπως κάποιοι, φοβούμενοι τους «οδοστρωτήρες» και λόγω οικονομικής ή άλλης εξάρτησης από το ΑΚΕΛ, παραμένουν στο «μαντρί», αλλά ενδόμυχα θα ήθελαν κάποιον άλλο για Πρόεδρο;


Αν και εφόσον, όλα αυτά προβληματίσουν σοβαρά τα πρωτοκλασάτα στελέχη του επιτελείου του κ. Χριστόφια, ίσως κατέλθουν από το «καλάμι» που έχουν ήδη ιππεύσει!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανθεκτικότητα Ερντογάν

«Δεν ονειρεύτηκα ποτέ ότι θα γίνω πολιτικός. Ούτε ξέρω αν θα γίνω ποτέ.»

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για την ανάγκη αξιολόγησης της ισχυριζόμενης ανηλικότητας αιτητών ασύλου