Θέατρο του παραλόγου

Είναι εντελώς απαράδεκτο και καταδικαστέο, να αιχμαλωτίζονται τα νέα μυαλά της πατρίδας μας, μέσα σε κομματικά στεγανά. Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες είναι πρωτάκουστο για τα κυπριακά δεδομένα και πρέπει να μας προβληματίσει πολύ σοβαρά. Η ηγεσία των φοιτητών (ΠΟΦΕΝ) και η ηγεσία των μαθητών (ΠΣΕΜ) φόρεσαν τον «κόκκινο» προεκλογικό τους μανδύα και πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο Προεδρικό μέγαρο, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, παρασυρόμενοι και ποδηγετούμενοι από την ηγεσία του ΑΚΕΛ. Να θυμίσω ότι πρώτο το ΑΚΕΛ, το 2003, μετά από μελέτη του Δρ Σωτήρη Γιόκκα πρότεινε τη σταδιακή αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης! Επίσης, το πακέτο σύγκλισης που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την Κυπριακή Δημοκρατία, ήταν ομόφωνη απόφαση του τότε υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο συμμετείχαν τέσσερις υπουργοί του ΑΚΕΛ… Και κάτι ακόμα, σε συνάντηση της περσινής ηγεσίας της ΠΟΦΕΝ με τον πρώην υπουργό εσωτερικών κ. Νεοκλή Συλικιώτη, μας ανέφερε ότι η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης είναι αναπόφευκτη (δελτίο τύπου ΠΟΦΕΝ 8.1.2006).

Οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες, που εξυπηρετούν σήμερα οι ηγεσίες των μαθητών και των φοιτητών, δεν τους επιτρέπουν να ιεραρχήσουν σωστά τις προτεραιότητές τους. Πάνω από όλα είναι η Κυπριακή Δημοκρατία! Για να συζητάμε για την αύξηση ή μη των ορίων συνταξιοδότησης, θα πρέπει πρώτα να διασφαλίσουμε και να θωρακίσουμε την κρατική μας οντότητα. Ως νέα γενιά αυτού του τόπου, έχουμε χρέος να αντιστεκόμαστε στις όποιες μεθοδεύσεις των Βρετανών (στην προκειμένη) και «άλλων», για αναβάθμιση του παράνομου μορφώματος των κατεχομένων. Το Έγγραφο Στρατηγικής Συμμαχίας, το οποίο υπέγραψαν οι Πρωθυπουργοί της Βρετανίας και της Τουρκίας, το οποίο κάνει αναφορά στη «ΤΔΒΚ», θα έπρεπε να βγάλει στους δρόμους μαθητές και φοιτητές, σε μια άνευ προηγουμένου αντίδραση, κατά της πολιτικής της Αγγλία που στόχο έχει τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Να θυμίσω και πάλι, όταν ο Στρο συναντούσε πέρυσι τον κατοχικό ηγέτη στο λεγόμενο προεδρικό, χιλιάδες μαθητές και φοιτητές από όλη την Κύπρο, ήταν έξω από την υπάτη αρμοστεία και διαμαρτύρονταν με συνθήματα κατά της προσπάθειας αναβάθμισης του παράνομου καθεστώτος. Τί άλλαξε φέτος; Μήπως, το ότι έχουμε προεδρικές εκλογές;

Έστω και εκ των υστέρων, ας αναθεωρήσουν τη στάση τους, ΠΟΦΕΝ και ΠΣΕΜ, και όλοι μαζί σε μια δυναμική κινητοποίηση, να καταδικάσουμε τις σκοτεινές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης της Αγγλίας. Να στείλουμε το μήνυμα παντού ότι οι νέοι της Κύπρου ήταν, είναι και θα είναι, ο θεματοφύλακας της κρατικής μας υπόστασης.

Υ.Γ. Για να μην παρεξηγηθώ, τάσσομαι κατά της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης, αλλά όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανθεκτικότητα Ερντογάν

«Δεν ονειρεύτηκα ποτέ ότι θα γίνω πολιτικός. Ούτε ξέρω αν θα γίνω ποτέ.»

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για την ανάγκη αξιολόγησης της ισχυριζόμενης ανηλικότητας αιτητών ασύλου