Ο καλός ο «άνθρωπος»

Σε άρθρο του κ. Στεφάνου (εκπροσώπου του κ. Χριστόφια) στον Φιλελεύθερο της Κυριακής (30/09/2007) κάνει τη δική του ανάλυση της μεγάλης δημοσκόπησης με κάλπη που παρουσίασε το ΡΙΚ. Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζει τα συμπεράσματα του για τα ευρήματα της δημοσκόπησης. Παρουσιάζει, κατά την άποψη του, την μεγάλη διαφορά του κ. Χριστόφια, έναντι των ανθυποψήφιών του, σε επίπεδο … ανθρωπιάς («Χαρακτηρίζεται από ανθρωπιά και κοινωνική ευαισθησία…»)! Δηλαδή, με την λογική του κ. Στεφάνου, το ότι η κάρτα που παρουσίαζε ποιος είναι καταλληλότερος να χειριστεί το Κυπριακό και που συντριπτικά ο Τάσσος Παπαδόπουλος ψηφίστηκε πρώτος με 34%, έναντι 26% του κ. Χριστόφια και 24% του κ. Κασουλίδη, θα έπρεπε αβίαστα να μας οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι αμφισβητείται ο πατριωτισμός των κ.κ. Χριστόφια και Κασουλίδη. Δεν θα μπω σε αυτό τον πειρασμό, αλλά θα θυμίσω στον κ. Στεφάνου ότι πολλές φορές, εκμεταλλευόμενος το πολιτειακό του αξίωμα, ο κ. Χριστόφιας λειτούργησε πυροσβεστικά σε αντιδράσεις κοινωνικών ομάδων με λόγια κενού περιεχομένου.

Σημαντικότερα στοιχεία που διαφάνηκαν από την δημοσκόπηση και χρίζουν πιο στοχευμένου σχολιασμού από την πλευρά του ΑΚΕΛ, είναι ότι υπάρχει πλέον σοβαρή πιθανότητα στο δεύτερο γύρο να βρίσκονται ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο νυν Πρόεδρος της Βουλής. Σε αυτό το σενάριο και με την βεβαιότητα της τελικής επικράτησης που διακηρύττουν τα φιλικά, προς το ΑΚΕΛ, μέσα ενημέρωσης είναι καίριο πλέον το ερώτημα από πού θα αντληθούν οι ψήφοι για να φτάσει ο κ. Χριστόφιας το 50% +1 και για να μην του λείψει η βενζίνη (κατά τον κ. Γαλανό) στο δεύτερο γύρο. Είναι δηλαδή βέβαιοι, στο επιτελείο του κ. Χριστόφια, ότι θα στηριχθούν από το «νεοφιλελεύθερο» ΔΗΣΥ; Είναι πιθανό ένα τέτοιο σενάριο; Σε μια κυβέρνηση υπό τον κ. Χριστόφια θα υπουργοποιηθούν στελέχη του ΔΗΣΥ;

Εύλογα και βασανιστικά τα ερωτήματα… Δυστυχώς όμως, οι «απαντήσεις» (ως συνήθως) θα είναι η αντιστροφή των ερωτημάτων, που αποτελεί τη συνηθισμένη τακτική της σημερινής ηγεσίας του ΑΚΕΛ, όταν απουσιάζουν τα επιχειρήματα.

Σχόλια

Ο χρήστης Aceras Anthropophorum είπε…
Τζαι καλά ρε φίλε, οι αν ο Τάσσος εν εις τον 2ο γύρον τους ψήφους πον να λείφκεται πόθθεν εν να τους γυρέψει;
Ο χρήστης Χρίστος Κ. Σενέκης είπε…
Ξαναδιάβασε την τελευταία παράγραφο...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανθεκτικότητα Ερντογάν

«Δεν ονειρεύτηκα ποτέ ότι θα γίνω πολιτικός. Ούτε ξέρω αν θα γίνω ποτέ.»

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για την ανάγκη αξιολόγησης της ισχυριζόμενης ανηλικότητας αιτητών ασύλου