«Δυστυχώς επτωχεύσαμεν»

Αναλύοντας και ερμηνεύοντας το αποτέλεσμα των εκλογών, της 16ης Σεπτεμβρίου 2007, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να αναφωνήσουν, δια των ηγετών τους, ότι και ο Χαρίλαος Τρικούπης: «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν».

Για τον κ. Καραμανλή, που έχασε πέραν των 300 χιλιάδων ψήφων από το 2004, υπάρχουν τα σωσίβια της «πρωτιάς» και της (ισχνής) αυτοδυναμίας. Έτσι διασώθηκε από περιπέτειες. Περιπέτειες που δεν θα μπορέσει να αποφύγει ο κ. Παπανδρέου, αφού το χαμηλότερο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ από την μεταπολίτευση και εντεύθεν, προκαλεί τριγμούς. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ηγετικά στελέχη του κινήματος περίμεναν στη γωνιά τον κ. Παπανδρέου και με εκ προμελέτης ενέργειες, δρομολογούν μετωπική σύγκρουση. Μια σύγκρουση με διακύβευμα την προεδρία της «πληγωμένης παράταξης», όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, καταθέτοντας την υποψηφιότητα του στην, όλο συμβολισμούς (έξω από το Ζάππειο), αρχηγική του παρέμβαση.

Στην πεντακομματική Βουλή που προέκυψε, ο Έλληνας πολίτης αναμένει ότι κάτι θα αλλάξει. Μέσα από την πολυφωνία επιδιώκει να βρει την χαμένη του αξιοπρέπεια. Ελπίζει ότι θα μειωθεί η αλαζονεία της κυβέρνησης. Περιμένει από το ΠΑΣΟΚ να αρθρώσει επιτέλους πολιτικό λόγο με περιεχόμενο και όραμα διακυβέρνησης.

Ύψιστο χρέος της νέας σύνθεσης της βουλής, αποτελεί η τήρηση της δέσμευσης όλων των πολιτικών αρχηγών, να στηρίξουν τους πυροπαθείς που «δυστυχώς επτώχευσαν» από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Τέλος, στον προεκλογικό αγώνα που προηγήθηκε, «δυστυχώς επτώχευσεν» και το Κυπριακό πρόβλημα όντας εκτός ατζέντας. Η άβολη θέση που φέρνει τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, η προ δημοψηφίσματος στάση τους, αποτέλεσε αποτρεπτικό παράγοντα στο να συζητηθούν οι θέσεις και οι απόψεις των κομμάτων στο, πάλαι ποτέ, μείζον εθνικό θέμα για την Ελλάδα.

Σχόλια

Ο χρήστης OUTSIDE THE WALL είπε…
Πολύ σωστός. Στο ΠΑΣΟΚ ψάχνουν ιδεολογία (άραγε είχαν ποτέ;), Ο Συριζα το ίδιο (μάλλον προσπαθεί να συράψει κάποιες ιδεολογίες), ο "αριστερός" ΚΑρατζαφέρης ξεσκπάστηκε (με Αθ. Πλέυρη & ΣΙΑ στη Βουλή), το ΚΚΕ σταθερά στον αγώνα και η κυβέρνηση ψάχνει να δει που θα βρει 180 βουλευτές για τρποποποιήσει το σύνταγμα (ΠΑΣΟΚ;). Να σαι καλά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανθεκτικότητα Ερντογάν

«Δεν ονειρεύτηκα ποτέ ότι θα γίνω πολιτικός. Ούτε ξέρω αν θα γίνω ποτέ.»

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για την ανάγκη αξιολόγησης της ισχυριζόμενης ανηλικότητας αιτητών ασύλου