Με Ταλάτ και Πουργουρίδη συνοδοιπόρους...

ΠΑΡΕΛΑΒΕ χάος (βλ. Δημοσιονομικό έλλειμμα, Χρηματιστήριο, Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, κ.ά.). Όμως το κυριότερο κληροδότημα της διακυβέρνησης Κληρίδη ήταν το έκτρωμα-σχέδιο Ανάν. Τόλμησε να πει την άποψή του, όπως έκανε ο κάθε Κύπριος πολίτης, γνώστης ή μη του νομικίστικου περιεχομένου του σχεδίου. Λογοκρίθηκε και από τους «έσω» και από τους «έξω».

Όμως ο Τάσσος Παπαδόπουλος στάθηκε θεματοφύλακας της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Ως κυματοθραύστης, δέχτηκε τα πυρά πανταχόθεν για το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας στο δημοψήφισμα. Για να φτάσουμε στο σήμερα... Να κατηγορείται ακόμα και από τους πρώην συγκυβερνώτες του ΑΚΕΛ ότι δεν έχει την καλύτερη εικόνα στο εξωτερικό! Ότι οι ξένοι δεν πιστεύουν ότι ο Τάσσος Παπαδόπουλος θέλει πραγματικά λύση (και μη μου πείτε ότι της εν λόγω φρασεολογίας τα πνευματικά δικαιώματα δεν τα κατέχει ο κ. Αναστασιάδης).

Οι έξωθεν απειλές και τα ψεύτικα διλήμματα, κατά την περίοδο που προηγήθηκε του δημοψηφίσματος, οδήγησαν στην πατριωτική αντίδραση του κυπριακού Ελληνισμού, η οποία αποτελεί εχέγγυο στη φαρέτρα του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας. Αν ο κ. Χριστόφιας έχει συνοδοιπόρους τον κ. Πουργουρίδη και τον κ. Ταλάτ, οι οποίοι δημοσίως εκφράζουν την υποστήριξή τους προς το πρόσωπό του, αυτό δεν σημαίνει ότι εξασφαλίζει και τη συγκατάθεση του 50+1 % των... Ελληνοκυπρίων!

Τέλος, μια πικρή διαπίστωση αποτελεί η δικαίωση της στάσης της φοιτητικής παράταξης ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, που διαφώνησε με την επιλογή του ΔΗ.ΚΟ. για υποστήριξη της Ελένης Μαύρου ως δημάρχου της πρωτεύουσας. Πολύς λόγος γίνεται για την αποχώρηση των εξ ΑΚΕΛ ορμώμενων υπουργών. Δηλαδή, να θεωρήσω ότι τώρα η κυρία δήμαρχος, που υποστηρίχτηκε και από το ΔΗ.ΚΟ. και από την Ε.Δ.Ε.Κ., θα μείνει αμέτοχη στο μεγαλύτερο εκλογικό κέντρο της Κύπρου; Το εύλογο αυτό ερώτημα καλείται να απαντήσει και ο δήμαρχος Λεμεσού κ. Αντρέας Χρίστου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανθεκτικότητα Ερντογάν

«Δεν ονειρεύτηκα ποτέ ότι θα γίνω πολιτικός. Ούτε ξέρω αν θα γίνω ποτέ.»

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για την ανάγκη αξιολόγησης της ισχυριζόμενης ανηλικότητας αιτητών ασύλου