Η ΕΔΕΚ χάραξε το δρόμο της αξιοπρέπειας

Σε όποιο κομματικό χώρο κι αν ανήκει κάποιος, είτε συμφωνεί με τις θέσεις της ΕΔΕΚ είτε όχι, κρίνει ως «πολιτικά υπεύθυνη και ηθικά ορθή» την απόφασή της για αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα. Από τη στιγμή που ως κόμμα διεφώνησε, επισήμως, με τον Πρόεδρο Χριστόφια σε κεφαλαιώδη θέματα και δη στο Κυπριακό, κατέθεσε εισηγήσεις που δεν εισακούστηκαν και το μόνο που εισέπραξε ήταν την ύβρη περί «κονιορτοποιημένων εγκεφάλων», η μόνη έντιμη οδός ήταν αυτή της εξόδου.

Την ίδια αντιμετώπιση «απολαμβάνει» και το ΔΗΚΟ από τον Πρόεδρο Χριστόφια και το ΑΚΕΛ. Με μια σημαντική διαφορά: το ΔΗΚΟ συμμετέχει στην κυβερνητική συνεργασία με προερχόμενο από τις τάξεις του τον υπουργό εξωτερικών. Αυτή η παράμετρος αυξάνει κατακόρυφα το βαθμό συνυπευθυνότητας του κόμματος σε σχέση με τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς του Προέδρου Χριστόφια και τις «γενναίες προσφορές» του. Γι’ αυτό, το ΔΗΚΟ δεν μπορεί, πλέον, να παραμείνει ο μοναδικός κολαούζος (μαζί με τους ΕΔΗ) του Προέδρου Χριστόφια. Με αποτέλεσμα να «κονιορτοποιεί» την αξιοπρέπεια και την ιστορία του.

Πολύ πιθανόν, ο Πρόεδρος Χριστόφιας να επιχειρήσει να «δελεάσει» το ΔΗΚΟ παραχωρώντας του επιπλέον υπουργείο (ή υπουργεία) για να παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα. Η πρόταση αυτή (αν γίνει) θα ισοδυναμεί με τον απόλυτο εξευτελισμό και θα οδηγήσει το κόμμα σε ανυποληψία ακόμα και στις τάξεις των ψηφοφόρων του. Το ΔΗΚΟ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει στον Πρόεδρο Χριστόφια ότι δεν μπαίνει σ’ αυτή τη λογική και αν οι «γενναίες προσφορές» του παραμένουν στο τραπέζι των συνομιλιών, τότε η αποχώρηση (και) του ΔΗΚΟ είναι μονόδρομος.

Αντ’ αυτού, δυστυχώς, προτάσσεται το επιχείρημα ότι σε δύο μήνες εκπρόσωπος της Τουρκοκυπριακής πλευράς στις συνομιλίες θα είναι ο Έρογλου και άρα η πιθανότερη κατάληξη της τρέχουσας διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού θα είναι το αδιέξοδο. Συνεπώς, δεν υπάρχει λόγος να επέλθει, τώρα, η ρήξη μεταξύ ΔΗΚΟ και Προεδρικού. Λες και οι ευθύνες του αδιεξόδου, μιας λύσης «από τους κυπρίους για τους κυπρίους», θα μείνουν ορφανές! Πόσω μάλλον που το ΔΗΚΟ προέβλεψε αυτό το αδιέξοδο από τη μέρα που ο Πρόεδρος Χριστόφιας αποφάσισε να ξεκινήσει τις απ’ ευθείας συνομιλίες, χωρίς σαφή ξεκαθάρισμα της βάσης της λύσης και χωρίς ουσιαστική πρόοδο στις ομάδες εργασίας.

Σχόλια

Ο χρήστης ΦΙΛΙΠΠΟΣ είπε…
Προς το Blog σας

Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες

Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..

www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Ο χρήστης Jobscy.eu είπε…
kai twra, ti ginete, poy to diko emoine kai den efyge. emoine gia poion lego kserei kanenas

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανθεκτικότητα Ερντογάν

«Δεν ονειρεύτηκα ποτέ ότι θα γίνω πολιτικός. Ούτε ξέρω αν θα γίνω ποτέ.»

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για την ανάγκη αξιολόγησης της ισχυριζόμενης ανηλικότητας αιτητών ασύλου