Περί αποχώρησης...

Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησης από το κυβερνητικό σχήμα μεταφέρθηκε στους πολίτες από μερίδα των Μ.Μ.Ε., άκρως, στρεβλωμένη. Συγκεκριμένες φυλλάδες και «ελεγχόμενα» τηλεοπτικά κανάλια προσπάθησαν να περάσουν το μήνυμα ότι, τάχατες, το ΔΗΚΟ, ομόφωνα, επικροτεί τον Πρόεδρο Χριστόφια στους χειρισμούς του στο Κυπριακό. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί. Ο λόγος είναι ότι στις δύο μόνο συνεδριάσεις που πραγματοποίησε η νεοεκλεγείσα Κεντρική Επιτροπή δεν έγινε καμία ενημέρωση του σώματος για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Άρα, οποιαδήποτε απόφαση, υπέρ ή κατά, απλώς θα εξυπηρετούσε προσωπικές φιλοδοξίες κάποιων στελεχών.

Θεωρώ πολύ προσβλητικό για το κόμμα μου να παρουσιάζεται από μερίδα των Μ.Μ.Ε. ότι στα συλλογικά του όργανα συζητιέται η παραμονή ή η αποχώρηση από την Κυβέρνηση. Στο ΔΗΚΟ πρέπει να συζητούνται οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στην εκάστοτε Κυβέρνηση. Επίσης, πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι το ΔΗΚΟ είχε και έχει σοβαρότατες διαφωνίες σε κεφαλαιώδη ζητήματα με τον Πρόεδρο Χριστόφια (υποχωρήσεις στο Κυπριακό, αλλαγή βιβλίων Ιστορίας και Εκπαιδευτική «μεταρρύθμιση», μείωση θητείας της Ε.Φ.) και όμως (κακώς) δεν τέθηκε προς συζήτηση, στα συλλογικά όργανα του κόμματος, το θέμα της αποχώρησης. Θα ήταν τεράστιο λάθος και μεγάλη υποκρισία αν υπό το βάρος της ήττας στις ευρωεκλογές το ΔΗΚΟ αποχωρούσε από την Κυβέρνηση για λόγους ... ποσοστών!

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό θα είναι ραγδαίες μέχρι το τέλος του χρόνου. Το ΔΗΚΟ θα πρέπει να ασκήσει την επιρροή του στον Πρόεδρο Χριστόφια για να αποτρέψει τη δρομολογούμενη μονογραφή των «συμφωνηθέντων». Κάτι που φαίνεται ότι θα ικανοποιούσε, ιδιαιτέρως, τους αγγλοαμερικάνους, αφού έτσι η Τουρκία, φορώντας το καλό της προσωπείο, να περάσει αλώβητη την αξιολόγηση της ενταξιακής της πορείας στο τέλος του έτους. Αν σε αυτό το κρίσιμο ραντεβού το ΔΗΚΟ δεν καταφέρει να επηρεάσει τον Προέδρο Χριστόφια και ο τελευταίος αποφασίσει να προχωρήσει όχι με τους εταίρους του στην Κυβέρνηση, αλλά με τους Βασιλείου, Αναστασιάδη και Πουργουρίδη, τότε η αποχώρηση θα είναι η μόνη αξιοπρεπής κίνηση.

Εύχομαι μόνο, όταν το ΔΗΚΟ θα επιχειρεί την υστάτη ώρα «ηρωική» έξοδο από την Κυβέρνηση, η Κυπριακή Δημοκρατία να μην «χορεύει», ήδη, το χορό του Ζαλόγγου...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανθεκτικότητα Ερντογάν

«Δεν ονειρεύτηκα ποτέ ότι θα γίνω πολιτικός. Ούτε ξέρω αν θα γίνω ποτέ.»

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για την ανάγκη αξιολόγησης της ισχυριζόμενης ανηλικότητας αιτητών ασύλου