Περί παροχολογίας

Έρμαιο παροχολογίας γίνεται ο προσφυγικός κόσμος σε κάθε εκλογική αναμέτρηση αυτού του τόπου. Έτσι, ενόψει προεδρικών εκλογών, ο Ιωάννης Κασουλίδης, πιστός στο ραντεβού, «τάζει φούρνους ποξαμάθκια» στους πρόσφυγες (όπου «φούρνους» βλ. επιχορηγήσεις, χαμηλότοκα δάνεια, οικόπεδα, αναγνώριση της προσφυγικής ιδιότητας στους εκ μητρογονίας πρόσφυγες κ.α.).


Μετά το αποτυχημένο πυροτέχνημα περί 14μηνης θητείας στην Εθνική Φρουρά, ο κ. Κασουλίδης επανέρχεται δριμύτερος και υπόσχεται επιχορήγηση 42.000 λιρών σε νεαρά ζευγάρια για απόκτηση κατοικίας (ακόμα και 142.000 λιρών όπως είπε σε μεσημβρινή εκπομπή ο Λευτέρης Χριστοφόρου)!


Κάθε σώφρων πρόσφυγας, μετά την έκπληξη στο άκουσμα της εξαγγελίας και προτού σπεύσει να … βγάλει σχέδια, διερωτάται: Που θα τα βρει όλα αυτά τα λεφτά που «σκορπά» απλόχερα – προεκλογικά – ο εν λόγω υποψήφιος; Και αφού απάντηση δεν παίρνει, καταλήγει στη σοφή λαϊκή ρήση «απ’ ον αππέξω του χορού, πολλά τραούθκια ξέρει». Δυστυχώς όμως, για τον κ. Κασουλίδη, διετέλεσε εξέχων στέλεχος της δεκαετούς διακυβέρνησης Κληρίδη, κατά την οποία ο πρόσφυγας ήταν ο φτωχός συγγενής. Ίσως επειδή, τότε υπήρχαν άλλα «μέσα» υφαρπαγής της ψήφου (βλ. ενταφιασμό των ιδεών Γκάλι το 1993 και S-300 το 1998).


Υπάρχει όμως μια «κοινωνική ομάδα» που τρίβει με ικανοποίηση τα χέρια της από την πρόταση Κασουλίδη (αν και εφόσον γίνει εφικτό να εφαρμοσθεί) και δεν είναι άλλη από αυτή των «developers». Αφού θα γνωρίζουν εκ προοιμίου για την επιχορήγηση, δεν θα τους εμποδίσει τίποτα να την «καρπωθούν» οι ίδιοι, ανεβάζοντας τις τιμές των ακινήτων! Έτσι δεν γίνεται πάντα;


Ως εκ τούτου, ο κ. Κασουλίδης, θα πρέπει να ελπίζει βάσιμα στην «εύνοια» της συγκεκριμένης «κοινωνικής ομάδας» στις προσεχείς προεδρικές εκλογές. Όχι όμως και αυτής του περήφανου προσφυγικού κόσμου, τον οποίο παρότρυνε (κατά πολλούς απείλησε βλ. μικρασιατική καταστροφή) ο κ. Κασουλίδης, να βάλει την υπογραφή του, στην άνευ όρων παράδοση, των τίτλων ιδιοκτησίας των πατρογονικών του εστιών και περιουσιών, στον Τούρκο εισβολέα και καταχτητή.


Εις αναμονήν της επόμενης εξαγγελίας – πυροτεχνήματος…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανθεκτικότητα Ερντογάν

«Δεν ονειρεύτηκα ποτέ ότι θα γίνω πολιτικός. Ούτε ξέρω αν θα γίνω ποτέ.»

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για την ανάγκη αξιολόγησης της ισχυριζόμενης ανηλικότητας αιτητών ασύλου