«Reality Show» και «κόμμα εξουσίας» το ΔΗΚΟ;

Διάβασα με πολύ προσοχή την πρόταση – εισήγηση του προέδρου του ΔΗΚΟ, που κατέθεσε στο Εκτελεστικό Γραφείο (Ε.Γ.) του κόμματος και εγκρίθηκε πλειοψηφικά με αντικαταστατική σύνθεση (βάσει καταστατικού οι βουλευτές συμμετέχουν στο Ε.Γ.: «Σε ειδικές τακτικές συνεδρίες (μια φορά το μήνα) για σκοπούς ενημέρωσης και Συντονισμού» και άρα χωρίς δικαίωμα ψήφου, επίσης δεν προνοείται ηλεκτρονική ή ταχυδρομική ψήφος).

Με έκπληξη διαπίστωσα ότι εντός του έγγραφου, ο κ. Καρογιάν προσομοιάζει το ΔΗΚΟ με «reality show»! Και αυτό γιατί κάποιοι αξιωματούχοι του κόμματος, καθηκόντως, ενημερώνουν την κοινή γνώμη για τις καταστροφικές προτάσεις που κατατίθενται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τον Πρόεδρο Χριστόφια.

Σε άλλο σημείο του εγγράφου ο κ. Καρογιάν αποκαλεί το ΔΗΚΟ «κόμμα εξουσίας». Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι δεν υπάρχουν κόμματα εξουσίας, αλλά πολιτικοί προσκολλημένοι στην εξουσία. Είναι άκρως αντιφατικό για τον ΔΗΚΟϊκό ψηφοφόρο να ακούει ότι το κόμμα του είναι «κόμμα εξουσίας», όταν καθημερινώς αντιμετωπίζεται ως πολίτης δεύτερης κατηγορίας από τον ΑΚΕΛικό οδοστρωτήρα.

Βεβαίως, επί της ουσίας, η σημαντικότερη πτυχή της πρότασης του κ. Καρογιάν είναι η ξεκάθαρη πλέον προσπάθεια φίμωσης των αξιωματούχων της ηγετικής πυραμίδας, των ο οποίων ο λόγος και κυρίως η επιχειρηματολογία ενοχλούν το Προεδρικό και την ανανική ηγεσία του ΑΚΕΛ. Η απειλή ότι όποιος δεν συμμορφώνονται με τη γραμμή Χριστόφια «θα θέτει εαυτόν εκτός κόμματος», αποτελεί κόλαφο για την ιστορία του ΔΗΚΟ.

Το έγγραφο συνολικά δεν περιποιεί τιμή για κανέναν στο ΔΗΚΟ. Το μόνο που κατάφερε ο κ. Καρογιάν είναι να κερδίσει μερικά κολακευτικά πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες «Χαραυγή», «Πολίτη» και «Αλήθεια», κάτι που είμαι βέβαιος ότι ούτε ο ίδιος προσδοκούσε.

Το επίσημο ΔΗΚΟ, διά στόματος του εκπροσώπου τύπου, του κ. Φωτίου, κάλεσε τον πρόεδρο Χριστόφια να αποσύρει τις μονομερείς «γενναίες προσφορές» του από το τραπέζι των συνομιλιών. Όμως, ήδη, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να εισακουστεί ούτε αυτή η απαίτηση του ΔΗΚΟ, υιοθετώντας την πάγια τακτική του ΑΚΕΛ απέναντι στο ΔΗΚΟ (βλ. συμμετοχή ΔΗΚΟϊκού στη διαπραγματευτική ομάδα). Πώς θα πρέπει να σχολιάσουμε τη νέαν εριστική συμπεριφορά του Προέδρου Χριστόφια και του ΑΚΕΛ απέναντι στο ΔΗΚΟ για να μη θέσουμε εαυτόν εκτός κόμματος;

Σχόλια

Ο χρήστης patriotes είπε…
ρε σενεκη πηενε γιε μου να πεσεις τζιαι παρετα τα αρθρα.εν γινεσαι πολιτικος γιε μου.το κομμα που σχεδιαζεται εσιει 3-4 καρεκλες τζιαι πιασμενες.καλυτερα να ασχοληθεις με κατι αλλο
Ο χρήστης Χρίστος Κ. Σενέκης είπε…
Χρειάζεται θάρρος να λες την άποψη σου δημοσίως. Γιατί πληρώνεις και το προσωπικό κόστος. Και εγώ το πληρώνω.

Τα λιβελογραφήματα που γράφεις στο "ιστολόγιό" σου θα είχαν αντίκρισμα αν ήσουν αρκετά άντρας να τα λες επωνύμως.
Ο χρήστης Φάληρος Κυπριώτης είπε…
http://cypolitics.blogspot.com/2009/11/blog-post.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανθεκτικότητα Ερντογάν

«Δεν ονειρεύτηκα ποτέ ότι θα γίνω πολιτικός. Ούτε ξέρω αν θα γίνω ποτέ.»

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για την ανάγκη αξιολόγησης της ισχυριζόμενης ανηλικότητας αιτητών ασύλου