Οι ανώνυμοι «συνεργάτες»

Στην ανάλυση (4/11/2009) που έκανε για τα τεκταινόμενα στο ΔΗΚΟ η κ. Ανδρούλα Ταραμουντά επικαλείται ως πηγές «συνεργάτες» του προέδρου του ΔΗΚΟ. Οι εν λόγω «συνεργάτες», όπως αναφέρεται στην ανάλυση τής κ. Α. Ταραμουντά, «διαφωνούν με την ομάδα των τριών αξιωματούχων που πιστεύει ότι τώρα είναι η ώρα για την αξιολόγηση των σχέσεων με τον Πρόεδρο και για αποχώρηση από την κυβέρνηση». Στο κείμενο κατονομάζονται ως μέλη της λεγόμενης «ομάδας», με την οποία «διαφωνούν» οι «συνεργάτες» του προέδρου του ΔΗΚΟ, οι εκ της βάσης του κόμματος εκλεγμένοι: α) αναπληρωτής πρόεδρος κ. Γ. Κολοκασίδης, β) αντιπρόεδρος κ. Ν. Παπαδόπουλος και γ) γενικός γραμματέας κ. Κ. Κενεβέζος.

Στην ανάλυση τής κ. Α. Ταραμουντά, δυστυχώς δεν κατονομάζονται οι «συνεργάτες» του προέδρου του ΔΗΚΟ, οι οποίοι μάλλον δεν θέλουν να αποκαλύψουν τα ονόματά τους. Απλώς, στοχεύουν, διά της διοχέτευσης στον Τύπο των προσωπικών τους απόψεών, να δημιουργήσουν εντυπώσεις στο δηκοϊκό κόσμο και στην κοινή γνώμη ευρύτερα. Όμως, διερωτώμαι ποιους εκπροσωπούν και ποιος τους εξουσιοδότησε για να καταθέτουν, ανωνύμως, τις απόψεις τους. Το μόνο που μπορεί να υποθέσει κάποιος είναι ότι οι συγκεκριμένοι «συνεργάτες» βολεύονται με την υπάρχουσα συνεργασία με τον Πρόεδρο Χριστόφια.

Βεβαίως, οι φίλοι και τα μέλη του ΔΗΚΟ, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν έχουν εκχωρήσει την εκπροσώπησή τους σε ανώνυμους βολεμένους και αυτόκλητους «συνεργάτες» του οποιουδήποτε. Οι φίλοι και τα μέλη του ΔΗΚΟ έχουν ως πρώτο μέλημα το Εθνικό θέμα και οι ευαισθησίες τους σε αυτό δεν παζαρεύονται με τα οποιαδήποτε πρόσκαιρα οφέλη προσφέρει η συμμετοχή του κόμματός τους σε μιαν αλλοπρόσαλλη κυβερνητική συνεργασία.

Τέλος, δεν δικαιούται κανένας, ανωνύμως, να προσδιορίζει τις «κόκκινες γραμμές» του ΔΗΚΟ. Δυστυχώς όμως, στην ανάλυση τής κ. Α. Ταραμουντά, οι λεγόμενοι «συνεργάτες» του κ. Καρογιάν «επιχειρηματολογούν ότι παραβίαση κόκκινων γραμμών δεν έχει γίνει». Αν και γνωρίζουν ότι το επίσημο ΔΗΚΟ ουδέποτε αποδέχτηκε λύση με εναλλασσόμενη προεδρία, με υποβάθμιση των ελληνοκυπριακών ψήφων στο 1/16 των τουρκοκυπριακών, με παραμονή εποίκων και με εκ περιτροπής πλειοψηφία στην επίλυση αδιεξόδων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανθεκτικότητα Ερντογάν

«Δεν ονειρεύτηκα ποτέ ότι θα γίνω πολιτικός. Ούτε ξέρω αν θα γίνω ποτέ.»

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για την ανάγκη αξιολόγησης της ισχυριζόμενης ανηλικότητας αιτητών ασύλου