Η Εξουσία δεν αλλάζει τον άνθρωπο, τον αποκαλύπτει…

Η εμετική δήλωση του ακελικού βουλευτή Στ. Ευαγόρου ότι «ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ και όχι του Ιδρύματος Χρήστου - Στέλιου Ιωάννου» προσβάλλει τη κυπριακή κοινωνία στο σύνολό της. Είναι μια δήλωση που μας παίρνει δεκαετίες πίσω στο χρόνο, όταν ο κοινωνικός ρατσισμός καταδίκαζε ανθρώπους να πραγματοποιούν το πέρασμά τους, από το μάταιο τούτο κόσμο, στο απόλυτο σκοτάδι.

Με τη δήλωσή του, ο Στ. Ευαγόρου προσέβαλε τον εαυτό του. Ο ίλιγγος της Εξουσίας τον «απογύμνωσε». Ξεχάστηκε για μερικά δευτερόλεπτα και μίλησε χωρίς το καθωσπρέπει προοδευτικό προσωπείο, που επιβάλει η επικοινωνιακή λογική του κόμματος. Απεκάλυψε τον πραγματικό χαρακτήρα του και τη κοινωνική μόρφωσή του. Πρέπει να γνωρίζει, ο Στ. Ευαγόρου, ότι με το να χλευάζει ανθρώπους που, άθελά τους, έχουν κάποιες δυσκολίες, αλλά και αισθήματα, τον καθιστά, τουλάχιστον, πολιτικό περιορισμένης ευθύνης…

Ο ακελικός βουλευτής προσέβαλε συνανθρώπους μας, που ο Θεός τους προίκισε με ιδιαίτερες ικανότητες. Εκείνες τις ιδιαίτερες ικανότητες, που ουδέποτε θα προκαλέσουν ατομική ή συλλογική ζημιά στη κοινωνία μας. Προσέβαλε, όμως, και τις οικογένειές τους, που καθημερινά ανεβαίνουν το Γολγοθά της αναισθησίας και της απανθρωπιάς της κοινωνίας μας. Προσέβαλε, επίσης, τους ανθρώπους, που έταξαν εαυτόν να φροντίζουν αυτά τα θεόσταλτα αγγελούδια.

Ο εν λόγω βουλευτής προσέβαλε το θεσμό του κοινοβουλίου, εντός του οποίου εκστόμισε την προαναφερθείσα ύβρη. Δυστυχώς, όμως, προκαλεί τεράστια απογοήτευση το γεγονός ότι ο Στ. Ευαγόρου δεν αντιμετώπισε την οργίλη αντίδραση των συναδέλφων του. Όπως, απογοήτευση προκαλεί η ανεμική αντίδραση των ΜΜΕ. Θ’ ανέμενε κανείς ότι, σε μια προοδευτική κοινωνία (;) με κοινωνικές ευαισθησίες (;), δεν θα περνούσαν απαρατήρητες τέτοιες ρατσιστικές συμπεριφορές και μάλιστα από «μεγαλόσχημους».

Στην εποχή μας, με τη μηδενική παραγωγή πολιτισμού, πολιτισμό αποτελεί η ποιότητα ζωής που παρέχεται σε συνανθρώπους μας με κάποιες δυσκολίες. Πολιτισμό αποτελούν οι ευκαιρίες που δίνονται σε συνανθρώπους μας με ειδικές ικανότητες, για να μας εκπλήξουν ευχάριστα. Εξάλλου, αυτή είναι η μεγαλύτερη ικανοποίησή τους. Πολιτισμό αποτελούν οι ατομικές και συλλογικές ενέργειες, που στοχεύουν στη δημιουργία μιας κοινωνίας που θα έχει χώρο για όλους. Αυτά όλα, φαίνεται ότι αποτελούν ψιλά γράμματα για τον Στ. Ευαγόρου και εξαντλούνται κατά την περίοδο του ραδιομαραθωνίου και τις «στημένες» επισκέψεις (πάντα με συνοδεία φωτορεπόρτερ, που απαθανατίζουν τις «ευαισθησίες» του ανδρός) σε χώρους φροντίδας συνανθρώπων μας κατά τις περιόδους εορτών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανθεκτικότητα Ερντογάν

«Δεν ονειρεύτηκα ποτέ ότι θα γίνω πολιτικός. Ούτε ξέρω αν θα γίνω ποτέ.»

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για την ανάγκη αξιολόγησης της ισχυριζόμενης ανηλικότητας αιτητών ασύλου