Η Νέα Στρατηγική ως εθνική αναγκαιότητα


Στη συσκότιση, τη μυστική διπλωματία και την επιλεκτική ενημέρωση των "εκλεκτών" του Νίκου Αναστασιάδη, ο Νικόλας Παπαδόπουλος και οι δυνάμεις της Αλλαγής αντιτάσσουν τη διαφάνεια και τον ανοικτό διάλογο με τους πολίτες, μέσω της Νέα Στρατηγικής για την Κυπριακή Δημοκρατία και τη σωστή λύση του Κυπριακού. Μια Στρατηγική για την οποία εργάστηκαν για μήνες οι ηγεσίες των δυνάμεων της Αλλαγής και εξειδικευμένοι ακαδημαϊκοί, εμπειρογνώμονες και τεχνοκράτες στους τομείς των διεθνών σχέσεων, της ενέργειας και της άμυνας και ασφάλειας. Μια Νέα Στρατηγική που αποτελεί εθνική αναγκαιότητα, για να μας επαναφέρει στη λεωφόρο της προοπτικής και της ελπίδας.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος προτάσσει, λοιπόν, στον κυπριακό λαό μια Νέα Στρατηγική που μέσα από πολύ συγκεκριμένα μέτρα και δράσεις:
• Αξιοποιεί και ενισχύει τη θέση και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
• Διεκδικεί λύση που διασφαλίζει την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού.
• Προκαλεί πολιτικό, οικονομικό και διπλωματικό κόστος στην Τουρκία.

Αλλά, αυτή η Νέα Στρατηγική είναι εθνική αναγκαιότητα και για έναν επιπρόσθετο λόγο: Για να αντιμετωπίσουμε το ολοκληρωτικό ναυάγιο του Κρανς - Μοντάνα. Το απόλυτο τέλμα μιας δεκάχρονης διαδικασίας, που σήμανε με τον πιο εμφαντικό τρόπο το "βατερλό" της πολιτικής του "καλού παιδιού", των "γενναιόδωρων προσφορών" και των συνεχών υποχωρήσεων. Με αποκορύφωμα το τελευταίο πακέτο οδυνηρών υποχωρήσεων του κ. Αναστασιάδη, που έδωσε γραπτώς στον ΓΓ του ΟΗΕ στο Κρανς - Μοντάνα. Υποχωρήσεις που φαίνεται να "κλειδώνουν" μέσα από το προσχέδιο της έκθεσης του κ. Γκουτέρες και αποτελούν, ουσιαστικά, το μόνο κεκτημένο της διαδικασίας, μαζί με το καταστροφικό "πενταμερές σχήμα" της διάσκεψης, γεγονός που υποβαθμίζει την απούσα Κυπριακή Δημοκρατία και αναβαθμίζει το ψευδοκράτος και τον κατοχικό ηγέτη, που η απουσία των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της ΕΕ σε ρόλο απλού παρατηρητή δημιουργεί ένα επικίνδυνο ετεροβαρές ισοζύγιο ισχύος υπέρ της Τουρκίας στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Απαιτείται, λοιπόν, η στροφή σε μια διεκδικητική πολιτική και τακτική, που δεν θα έχει ως αφετηρία το τι μπορεί να αποδεχθεί η Τουρκία, αλλά το τι πραγματικά θέλει και μπορεί να αποδεχθεί ο κυπριακός Ελληνισμός. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, η Νέα Στρατηγική που παρουσίασε ο Νικόλας Παπαδόπουλος προβλέπει την απόσυρση επικίνδυνων υποχωρήσεων και αποδέσμευση από το "πενταμερές σχήμα" των διασκέψεων. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπει την απόσυρση:
• Της εκ περιτροπής Προεδρίας, της αριθμητικής ισότητας και των βέτο.
• Της παραχώρησης των 4 ευρωπαϊκών ελευθεριών στα 80 εκ. Τούρκων πολιτών.
• Της παραμονής όλων των εποίκων.
• Της παραχώρησης του πρώτου λόγου στους "χρήστες" των περιουσιών των προσφύγων μας.
• Της παραχώρησης των 5/6 του ομοσπονδιακού αναπτυξιακού προϋπολογισμού στους Τ/κ.

Συνεπώς, το πραγματικό δίλημμα των επερχόμενων Προεδρικών Εκλογών είναι είτε διατήρηση της παλαιάς στρατηγικής με νέες υποχωρήσεις, είτε Νέα Στρατηγική με διεκδικητική πολιτική, που μπορούν αξιόπιστα να εφαρμόσουν ο Νικόλας Παπαδόπουλος και οι δυνάμεις της Αλλαγής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανθεκτικότητα Ερντογάν

«Δεν ονειρεύτηκα ποτέ ότι θα γίνω πολιτικός. Ούτε ξέρω αν θα γίνω ποτέ.»

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για την ανάγκη αξιολόγησης της ισχυριζόμενης ανηλικότητας αιτητών ασύλου