Ο δήθεν προοδευτικός Πρόεδρος

Είναι, πλέον, ασφαλές να πούμε ότι τα περί δήθεν «προοδευτικής διακυβέρνησης» ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας μερικών παρωπιδοφόρων ακελικών. Η «δίκαιη κοινωνία», που ευαγγελίστηκε το προεκλογικό επιτελείο του Δ. Χριστόφια, έγινε ο παράδεισος του κύπριου «αριστερού», αφού η κόκκινη άλωση του δημόσιου τομέα τούς αναβάθμισε σε Άρεια φυλή. Ενώ, η «δίκαιη λύση» αποδεικνύεται, εμπράκτως, ότι ορίζεται ως η επαναφορά του σχεδίου Ανάν, με την εξής διαφορά: Τις πρόνοιες τού τότε σχεδίου για τις οποίες το απέρριψε ο κυρίαρχος λαός και οι οποίες μας επιβλήθηκαν λόγω της ετεροβαρούς επιδιαιτησίας, στην τρέχουσα διαδικασία έχουν κατατεθεί από τη δική μας πλευρά!

Οι νέες συλλήψεις, που έγιναν στο συλλαλητήριο της 20ης Ιουλίου, ενισχύουν περαιτέρω την άποψη περί ελλειμματικής δημοκρατίας αφότου εισήλθε στο Προεδρικό μέγαρο ο Δ. Χριστόφιας. Το χειρότερο όμως είναι ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία, αφού κάθε σαββατοκυρίακο, εν τη παρουσία του ιδίου και άλλων ηγετικών στελεχών του ΑΚΕΛ, εν χωρώ μερίδα οπαδών της Ομόνοιας βρίζουν το ελληνικό έθνος, καίνε ελληνικές σημαίες και ανεμίζουν περήφανα τη σημαία του ψευδοκράτους. Όμως ουδέποτε ο κ. Άντρος Κυπριανού καταδίκασε με «βδελυγμία» την πράσινη κερκίδα και ουδέποτε η αστυνομία συνέλαβε κανέναν οπαδό, έστω για εξακρίβωση στοιχείων!

Είναι λυπηρό να αναγκαζόμαστε να θυμίσουμε τους εν Κύπρω «κουμουνιστές» ότι οι ομοϊδεάτες τους εν Ελλάδι, το 1999, πραγματοποιούσαν ογκώδη συλλαλητήρια στα οποία, υπό το σύνθημα «Σημίτη προδότη, καταδότη», εξέφραζαν την αντίθεση τους στη σύλληψη και παράδοση του Οτσαλάν. Βεβαίως, στη γενέτειρα της Δημοκρατίας, είναι περιττό να πούμε ότι ουδεμία σύλληψη πραγματοποιήθηκε για λόγους εξύβρισης του τότε πρωθυπουργού. Και κάτι ακόμα, ποια θα είναι η αντίδραση της ηγεσίας του ΑΚΕΛ αν κάποτε οι αμερικανοί αποφασίσουν να συλλαμβάνουν όσους φωνάζουν (δικαίως) «φονιάδες των λαών, αμερικάνοι» στις αντιαμερικανικές πορείες (π.χ. στην επέτειο του Πολυτεχνείου);

Τέλος, στο κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλει η Κυβέρνηση Χριστόφια, αλλά και στη γενικότερη προσπάθεια αποχαύνωσης της νέας γενιάς, εντάσσεται και η παραδειγματική τιμωρία των εκπαιδευτών στα ΚΕΝ, οι οποίοι παρότρυναν τους νεοσύλλεκτους να φωνάζουν μεταξύ άλλων: «το κορμί κι αν λιώσει, θα μπούμε στο Βαρώσι», «Ελλάς, Ελλάς σκέπασε κι εμάς».

Και όλα αυτά υπό την υψηλή προστασία της ηγεσίας του ΔΗΣΥ και τον ελλιπή παρεμβατισμό της συμπολίτευσης...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανθεκτικότητα Ερντογάν

«Δεν ονειρεύτηκα ποτέ ότι θα γίνω πολιτικός. Ούτε ξέρω αν θα γίνω ποτέ.»

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για την ανάγκη αξιολόγησης της ισχυριζόμενης ανηλικότητας αιτητών ασύλου